До уваги батьків та учнів!

З метою попередження нещасних випадків, травматизму та недопущення створення небезпечних для життя та здоров’я ситуацій, адміністрація та педагоги школи просять Вас ознайомитись із правилами безпеки під час осінніх канікул, з обов’язковим їх дотриманням:

УЧНІ! БЕРЕЖИ СЕБЕ!

  1. Постійно дотримуйся правил дорожнього руху. Ніколи не порушуй їх, це небезпечно для життя. Переходь вулицю тільки у відведених місцях. Будь обережним при переході трамвайних та залізничних колій. Не влаштовуй ігри на проїжджій частині вулиці. Правильно користуйся міським транспортом. Спокійно та виважено поводь себе у метрополітені. І памятай, такі ігри як “зачепінг” небезпечні для твого життя!!!
  2. Не грайся сірниками та іншими легкозаймистими предметами. Будь обережний з газом. Не вмикай його без дозволу батьків та без потреби. Обережно поводься з обігрівачами.
  3. Не чіпай невідомі тобі предмети. При виявленні вибухонебезпечних предметів, повідом дорослих.
  4. Будь обережний з електроприладами. Не вмикай їх без дорослих. Не торкайся оголених проводів. Виходячи з дому, перевіряй, щоб усі електропобутові прилади були відключені.
  5. Будь обережним біля водоймищ, не ходи по тонкому льоду. Не влаштовуй ігри поблизу водоймищ
  6. Виконуй правила протипожежної безпеки. Не грай з вогнем. Не розпалюй багаття.
  7. Не чіпай бездомних кішок та собак. Спілкування з ними призводить до нещасних випадків.
  8. Не заходь у ліфт з незнайомими людьми.
  9. При користуванні мережею Інтернет відвідуй лише безпечні сайти. Не роби реєстрацію і не надавай персональні дані у мережі. Уникай груп у соціальних мережай, і інтернет-ігор, які можуть нести загрозу фізичному і психологічному здоров’ю.

Любі учні та учениці, дбайте про своє здоров’я та життя!

ШАНОВНІ БАТЬКИ!

  1. Не залишайте дітей без догляду. Знайте, де і з ким бувають Ваші діти, чим вони займаються.
  2. Випускаючи дитину на прогулянку, нагадуйте їй про правила дорожнього руху, про правила поведінки в громадських місцях.
  3. Постійно нагадуйте про правила власної безпеки.

Шановні батьки, дбайте про здоров’я та життя Вашої дитини!

Бажаємо гарних канікул!!!

Будьте обережні та дотримуйтесь усіх правил безпеки при:

  • користуванні газовими та електричними приладами;
  • не допускайте ігор з вогнем Вашою дитиною, не дозволяйте самостійно розводити багаття,  палити листя, бур’ян;
  • не допускайте ігор на будівельних майданчиках та біля них;
  • пам’ятайте: дорога та залізниця – не місце для ігор та безпечної поведінки.

Щоб уникнути електротравм, категорично забороняється: наближатися до обірваних проводів ближче 8 м.; залазити на опори ліній електропередач; відчиняти двері та проникати в трансформаторні підстанції. Обов’язково наголошуйте доньці чи синові (при відсутності дорослих вдома) про те, що не можна відкривати двері незнайомим особам.

Будьте особливо обережні біля водоймищ. Пам’ятайте: з водою не жартують! Не можна ходити по льоду якщо товщина льоду становить менше 15 см. Обов’язково наголошуйте дітям про небезпеку, яка чатує на них:

  • у громадському транспорті;
  • при поводженні з собаками та іншими тваринами (свійськими та дикими):
  • під час грози (блискавка).

Перед кожною зустріччю дитини з вулицею не забувайте ще раз нагадати Правила дорожнього руху особливо це стосується користування велосипедом, роликами). Не дозволяйте доньці чи синові бути на вулиці без нагляду дорослих у вечірній та нічний час. Слідкуйте за гігієнічними вимогами щодо харчування дитини (особливо це стосується вживання грибів). Пам’ятайте про проблеми які стоять перед сучасною молоддю: куріння, пияцтво, наркоманія (у зв’язку зі становленням характеру Вашої дитини, прийміть до уваги те, що ніхто з підлітків не застрахований від них). Особливо зверніть увагу на друзів дитини.

Наголошуйте про те, щоб діти нічого чужого не брали та своєю поведінкою не створювали криміногенної ситуації (бійки, крадіжки, брутальна поведінка).

Зверніть увагу на небезпеку поширення застудних захворювань та грипу в зимовий період. Особливу увагу звертаємо на поведінку дітей під час зимових свят (недопущення використання дітьми петард та іншої піротехніки) та ін.

Будемо щиро раді зустрічі з Вашою дитиною після канікул, яка при доброму здоров’ї, не маючи ніяких проблем знову сяде за шкільну парту.

Від Admin

Залишити відповідь