Сьогодні, 22 січня 2018 року виповнюється 99 років з дня проголошення Соборності України, коли представники ЗУНР і УНР озвучили бажання українців до об’єднання в єдину соборну державу. Однак історія приготувала для наступних поколінь українців важкі і жорстокі випробування, в яких загартовувався характер і міцніло бажання нації до самовизначення. Наступною пам’ятною подією був Живий Ланцюг між Києвом та Львовом, який з’єднав десятки тисяч українців 22 січня 1990 року.

21 січня 1999 року Указом Президента України 22 січня визнано державним святом.

В нестабільні часи новітньої історії такі державні свята як День Соборності України покликані виховувати в підростаючого покоління почуття патріотизму та національної єдності.

22 січня 2018 року пройшло під девізом «Не розплітай Україну». Учні та вчителі СШ №91 в колоритних національних вишиванках провели ряд заходів, які сприяють єднанню та вивченню своєї історії.

Так, серед початкової школи були проведені майстер-класи по плетінню браслетів з національними кольорами. Учні старшої школи та вчителі провели майстер-клас по плетінню кіс з використанням жовто-блакитних стрічок. Учасниками образотворчого гуртка «Мальви» були передані дві роботи, які зображують державну єдність та соборність.

В актовій залі були проведені коротка інформативна лекція щодо історії вшанування Дня Соборності України, проведено символічне об’єднання регіонів України, що завершився учнівським флешмобом під хештегом «Не розплітай Україну».

Від Admin

Залишити відповідь