9 листопада – День української писемності та мови. Відзначають його на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова.

Учні та вчителі  СШ №91 приєднались до святкування. У навчальному закладі відбувся флешмоб  – «Вишиванка – код нації».  Школярі декламували вірші українських письменників.  У 5- Б класі відбувся виховний захід «Чарівні звуки, рідне слово – моя сердечна українська мова»,який мав на меті: сформувати розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава, розширити знання про виникнення української писемності,  красу і багатство української мови,пробудити почуття національної гідності та  виховувати любов до рідної мови, рідного краю.

Також у День української писемності та мови стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, до якого щорічно долучаються понад 5 млн учасників з 20 країн світу. У І (шкільному) етапі конкурсу взяли участі кращі учні нашої школи.

Від Admin

Залишити відповідь