Підтримати проект можна за цим посиланням

 

 

Щорічний загальноміський конкурс на отримання гранту

Київського міського голови за напрямом

“Чуйне серце” 

 Команда складається з трьох осіб: двоє учнів одинадцятого класу та керівник додаткового бізнес-курсу.

Микита Палієнко захоплюється ІТ-технологіями і політикою;

Олександра Авдєєнко професійно займається художньою гімнастикою, цікавиться бізнес індустрією.

Дмитро Станіславович спеціалізується на сфері психології маркетингу та менеджменту.

 

“MapsEye”

 

Актуальність проекту

На сьогоднішній день діти із особливими потребами, а саме з вадами зору, досить обмежені у своїх діях, адже для них орієнтація та пересування у приміщенні навчального закладу є проблематичним. Інклюзивна освіта, яка передбачає навчання дітей із вадами, зокрема, зору, в звичайних школах, на жаль, не адаптована для комфортного самовідчуття та безпеки учня. Наш додаток “MapsEye” буде допомагати школяреві розумітися на певній місцевості та пересуватися між кабінетами, попереджаючи про перешкоди на його шляху.

 

 

Мета проекту

Наша мета – допомогти забезпечити доступну інклюзивну освіту для дітей із вадами зору та зробити такий вид освіти безпечним та комфортним для школярів із особливими потребами, забезпечити максимально зручні умови для учнів із проблемами з очима.

 

Завдання проекту

В Україні проживає 858 дітей зі сліпотою обох очей, 3250 зі сліпотою одного ока, не враховуючи додаткову кількість дітей, які мають пошкодження зору. За останніми показниками інвалідності дітей, у Київській області мешкає понад 1200 дітей із інвалідністю ока. Серед них- понад 900 шкільного віку. Нашим завданням буде допомогти цим дітям здобути освіту на основі адаптованого інклюзивного навчання. Для нас найважливішим є усунення дискомфорту та обмежень дітей із вадами зору у повноцінній освіті серед однолітків. Таким чином, програмне налаштування допоможе дітям із особливими потребами відчути себе повноправними учнями.

 

Опис проекту

“MapsEye”- це додаток на телефон, який виконуватиме функції путівника, адаптованого для користування ним у приміщенні дітьми, які мають проблеми із зором, задля оптимізації інклюзивної освіти у нашій країні. 3D моделювання приміщення, у якому знаходитиметься учень, допоможе будувати маршрути і сприятиме самостійному  пересуванню дитини у ньому без зусиль та допомоги сторонньої людини.  Завдяки звуковим сигналам, які почує користувач через навушник, учень зможе легко долати перешкоди на шляху, адже камера, розташована попереду, розпізнаватиме об’єкти, які будуть попереду.

 

Програма реалізації проекту

Реалізація проекту складатиметься з таких етапів:

  • Розробка програмного забезпечення
  • Патентування ідеї
  • Дизайнерське оформлення додатку
  • Період роботи додатку у тестовому режимі
  • Виправлення недоліків додатку
  • Додатковий період роботи у тестовому режимі
  • Офіційний запуск додатку

Перший етап займатиме найбільшу частину часу, адже він є найважливішим у всьому процесі. Він включатиме написання програми, навчання програми, тестування, технологічні розробки тощо. Другий етап- це оформлення патентування нашої ідеї. На третьому етапі необхідно розробити дизайн, зробити його лаконічним, зрозумілим і, найголовніше,- комфортним для користувача із особливими потребами. На четвертому етапі ми звернемося по допомогу п’яти добровольців, які матимуть можливість упродовж місяця використовувати усі функції додатку, аби потім, завдяки анкетуванню, об’єктивно оцінити та визначити його недоліки. П’ятий етап ми виділили для того, щоб виправити і скоректувати помилки. Після цього додаток знов буде використовуватися добровольцями у тестовому режимі, аби переконатися у повноцінній дієздатності додатку та його функцій. Якщо робота у тестовому режимі повністю задовільнить добровольців, то на останньому етапі пройде, сподіваємося, успішний запуск додатку. Якщо усі ці етапи пройдуть за цим планом, нашими наступними діями будуть переговори із Міністерством освіти, молоді та спорту про впровадження додатка на державному рівні та його оптимізацію в інклюзивній освіті. За реалізацію проекту можуть взятися такі фірми: WOXAPP, WayApp та EChizh. Ці фірми можуть правильно підійти до плану реалізації продукту та зайнятися розробкою, дизайном та тестуванням. Було проведено SWOT-аналіз, в наслідок якого були зроблені висновки:

S(сильні сторони): унікальність на ринку мобільних додатків для сліпих і слабозорих через відсутність конкурентів, відсутність потреби в матеріальних ресурсах (верстатів, складів зберігання, і т.д.), використання передових технологій програмування для реалізації складних завдань, мультиплатформеність, яка дозволяє використовувати додаток на різних пристроях.

W(слабкі сторони): брак фінансування, який може призвести до припинення розробки чи підтримки продукту, велика складність в реалізації можливостей продукту, сумнівна якість сервісу через відсутність фахівців, велика вартість реалізації продукту через використання сучасних технологій.

O(можливості): допомога сліпим та слабозорим у повсякденному житті, заняття лідируючої позиції на ринку мобільних додатків для сліпих і слабозорих через відсутність конкурентів, зростання попиту на мобільні додатки для сліпих і слабозорих, використання нових технологій для спрощення життя людей з особливими потребами.

T(загрози): скорочення обсягів фінансування (збільшення кредитної ставки, скорочення грантів), вихід на ринок нових конкурентів з боку великих корпорацій, брак попиту для покриття фінансових витрат, припинення підтримки використаних технологій у продукті з боку розробників.

 

Необхідні ресурси

Технічні вимоги: камера, мікрофон, GPS, 3G, барометр, трьохосьовий гіроскоп, акселерометр, датчик відстані, датчик зовнішньої освітленостіОперативна пам’ять:> 2 Гб, операційна система: Android> 5.1 / iOS> 9, акумулятор:> 3000 мАг, основна камера:> 8 Мп

 

Орієнтований кошторис проекту

Вартість: від 299.500грн.

У вартість входить:

розробка – 195.000грн.

дизайн – 25.000грн.

тестування – 30.000грн.

call-менеджери(3 людини) – 19.500грн./міс.

програмісти для підтримки продукту(3 людини) – 30.000грн./міс.

  

Кошторис витрат

на реалізацію проекту для отримання гранту

Київського міського голови за напрямом

з/п

Стаття витрат Сума витрат, грн.
1 Розробка 195000
2 Дизайн 25000
3 Тестування 30000
4 Усього 250000

Чуйне серце

РОЗРАХУНОК ВИТРАТ

Виконавці проекту: Зимовський Дмитро Станіславович,  Палієнко Микита Олександрович, Авдєєнко Олександра Андріївна.

з/п

Стаття витрат Розрахунок Усього, грн.
1 Розробка 195000 195000
2 Дизайн 25000 25000
3 Тестування 30000 30000
4 Разом витрат за кошторисом 250000 250000

  Робочий план проекту

Наші дії будуть складатися з таких етапів: розробка програмного забезпечення, яке вкючає в себе навчання програми, патентування ідеї, оптимізація дизайну додатку, робота додатку у тестовому режимі упродовж місяця, виправлення помилок, які були виявлені у період користування, знов робота у тестовому режимі, та, якщо програма працюватиме без збоїв, ми будемо готові до запуску додатку.

 

Очікувані результати проекту

Сподіваємося, “MapsEye” стане реальною допомогою не тільки у школах Києвської області, але й функціонуватиме у всіх регіонах України. Завдяки додатку, процес оптимізації інклюзивної освіти набере оберти, і такий спосіб навчання стане дійсним у кожній школі країни. Ми налаштовані на співпрацю з державними установами освіти та медицини, аби наші послуги були впроваджені на законодавчому рівні.

 

Можливості подальшої реалізації проекту

Проаналізувавши наш проект за принципом SWOT-аналізу, ми виявили: S(сила/перевага)- додаток спрямований, на підтримку соціального та фізичного стану дітей із вадами зору, тому його функції стануть актуальними та використовуватимуться у адаптації інклюзивної освіти у нашій країні; W(слабкість)- розробка додатку- довготривалий, багатокомпонентний, трудомісткий технологічний процес, який потребуватиме час та високу кваліфікацію програмістів; О(можливості)- додаток у майбутньому може включати у себе більшу кількість функцій, які задовільнятимуть потреби людей із вадами зору в цілому; Т(загрози)- процес впровадження можливостей додатку у якості компоненту інклюзивної освіти може бути уповільнений, адже для цього необхідно вивести “MapsEye” на державний рівень.  У планах також є розробка та розширення функцій додатку, такі як: оптимізація програмного забезпечення у рамках пересування користувача містом, побудова маршрутів із використанням транспорту, розпізнання різних типів перешкод на шляху тощо.

 

Соціально-економічний ефект

Ідея щодо адаптації інклюзивної освіти допоможе налагодити ситуацію з положенням дітей, які обмежені у своїх діях, у соціумі. Зменшиться барьєр їх спілкування із однолітками. Додаток знизить ризик перебування учнів із особливими потребами зору у звичайній школі, і вони зможуть відчути себе самостійно та безпечно під час навчання.

 

Від Admin

Залишити відповідь