25 квітня 20106 року напередодні Чорнобильської трагедії учні спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів  № 91 з поглибленим вивченням інформатики долучилися до  Акція «Подаруй журавлика – символ миру» в рамках Проекту «Мир на крилах», організованої Україно – японським Центром НТУУ «КПІ» за підтримки посольства України в Японії, Національного музею «Чорнобиль», ІО інвалідів – чорнобильців «Земляки».

Мета цього заходу: пам’ять про наслідки найбільш руйнівних ядерних катастроф:

  • серпень 1945 року – скинуті атомні бомби на японські міста Хіросима та Нагасакі;
  • тридцята річниця катастрофи на Чорнобильській АЕС;
  • п’ята річниця аварії на японській АЕС Фукусіма -1.

Особливою подією для школярів стала зустріч з Сасакі Юді( сином брата японської дівчинки Сасако Садакі , – яка з  глибокою вірою в серці на одужання від лейкемії виготовила 630 паперових журавликів). Серце Садако зупинилося 25 жовтня о 09 годині 57 хвилин, а на вікнах лікарняної палати колихалися журавлики…

Ми теж віримо у силу 1000 журавликів,виготовлених власноруч,  які, об’єднавшись в зграю по 50 на одному ланцюжку,  полетять до неба, до сонця. Пам’ятаємо помилки минулого і навчимося жити без ненависті, співчувати один одному, не лишатися осторонь чужого горя. Саме такі побажання  Садако залишила нам разом із журавликами!

Від Admin

Залишити відповідь