«День дівчат в ІКТ» відзначається в усьому світі в четвертий четвер квітня. Рішення про створення цього свята було прийнято в квітні 2011 року і підтримано організацією Міжнародного Союзу електрозв’язку (International Telecommunications Union). Захід спрямований на те, щоб стимулювати і спонукати дівчат вибирати професії в сфері інформаційно-комунікаційних технологій. У цей день дівчат, які працюють або здобувають освіту в даній області запрошуються в організації ІКТ, щоб оцінити перспективи, які відкриваються для них в цій сфері.

28 квітні 2017 СШ № 91 долучилася до святкування Міжнародного дня «Дівчат в ІКТ» за програмою «STEM-освіта».

З нагоди свята учениці та студентки київських освітніх закладів завітали до компанії «Luxoft», яка є лідером на ринку у сфері ІТ.

Український філіал «Luxoft» займається виробництвом та експортом програмного забезпечення з 2005 року і нині має у штаті близько 4000 співробітників. Серед замовників – «Boeing», «Deutsche Bank», «UBS», «IBM», «Dell» та інші всесвітньо відомі компанії.

Керуючий директор Олександра Альхімович  продемонструвала цікаву презентацію, де були окреслені перспективи розвитку ІТ-сектору в Україні та світі, визначені причини перспективного вибору навчання і роботи у сфері ІТ, а також представлені ІТ-технології майбутнього, частину з яких створили розробники компанії «Luxoft Ukraine».

Протягом екскурсії закладом PR-директор Маріанна Коніна продемонструвала зони як для роботи, так і для відпочинку співробітників, а саме – ігрову кімнату з різноманітними приставками і настільними іграми, тренажерний зал, кімнату для конференцій, кімнату для майстер-класів та тренінгів та інші приміщення.

Захоплива екскурсія надихнула  учасниць на подальше сумлінне навчання для отримання належного рівня знань.

Продовженням заходу стала екскурсія до Київського університету культури і мистецтв, де завідувач кафедри О.А.Чайковська поділилася секретами професійного успіху, та розповіла,  наскільки  реально для жінки в ІТ знайти баланс між особистим життям та роботою.

Для дівчат провели майстер-класи з програмування, WEB-дизайну, схемотехніки, відео-технологій.

По завершені свята кожна дівчина отримала сертифікат учасника Міжнародного Дня «Дівчат в ІКТ».

 

Від Admin

Залишити відповідь